Catalan Basque English French Galician Italian Portuguese Spanish
Estàs aquí:HomeQuè fem

Campanyes al carrer de recollida d'aliments bàsics, en col.laboració amb altres entitats, equipaments i comerços del barri. S’ entreguen al Rebost Solidari que gestiona Càritas per a ser distribuïts a les famílies sense recursos que son derivades pels serveis socials de l’ajuntament.

Col.laboració en el Projecte comunitari promogut per Serveis Socials de l’ajuntament per tal de detectar persones grans que viuen soles i crear una xarxa de voluntaris pera atendre aquests casos.

 

Enllaç al espot "Campanya persones grans, grans persones" : https://vimeo.com/102146611

Enllaç entrevista "Gent gran" https://vimeo.com/102259166

 

Read more...

El Banc del Temps de la Sagrera,és un projecte solidari d’intercanvi de temps, que emula simbòlicament el funcionament d’un banc, però en el qual allò que es “presta” i que es “rep” és temps dedicat a intercanvi de coneixements i habilitats a la manera d’una cadena de favors entre veïns. L’objectiués establir una xarxa d’ajuda mútua i reforçar els llaços comunitaris del barri.

 

Impulsa  iniciatives per un consum responsable  i així contribuir a una ciutat i societat mes sostenibles.

MERCAT D’INTERCANVI:

Espai cívic on es poden intercanviar tota mena d’objectes sense demanar diners. Fomenta el consum responsable, evita el malbaratament de recursos, i ensenya a valorar les coses no pel seu preu, sinó per la utilitat que proporcionen.

RENOVA LA ROBA:

Es participa en aquesta iniciativa de l'ajuntament de BCN que te lloc dues vegades a l’any (primavera i hivern), amb l'objectiu de promoure el consum responsable i la sostenibilitat.

Un sistema de punts permet valorar la roba que es porta per intercanviar i la oportunitat d’intercanvi es fa extensiva a diferents punts de la ciutat. 

 NOTA: Enguany, amb la situació generada per la COVID-19, no es realitzaran intercanvis però sí es faran activitats complementàries, amb mesures de seguretat i d’higiene i online.

Descarrega el programa aqui

Fa xarxa amb les escoles de primària del barri, actualment té tres propostes:

FIREM-NOS:

La fira solidària creada per ajudar a famílies que, per falta de recursos econòmics, no poden assumir sortides pedagògiques o colònies.

ART-ESCOLA:

Pretén dignificar l’art que es fa a les escoles amb una exposició a l’Espai 30 durant el mes de juny sota un mateix tema.

ART-A PROP:

Ofereix una proposta didàctica i un contacte directe amb els artistes que exposen a l’Espai 30

 

Read more...

Proporciona productes de primera necessitat per al creixement i desenvolupament dels infants de famílies amb pocs recursos. L'ajut ara s'esten a l'any i mig de vida dels infants.

Es fa amb Serveis Socials de l’Ajuntament, Associació Projecte Nana, Solidaria Asociación, Robers Solidaris, etc.

L'ESPAI 6-12 és un lloc de trobada per a infants d'entre sis i dotze anys que els agradi cantar, fer noves amistats i participar en activitats socials que beneficiïn a d'altres persones.

Organitzat per la fundació IPSS i La Sagrera Es Mou.

Hem començat amb una coral per anar ampliant l'oferta d'activitats artístiques.

Assagem cada dimarts, durant el curs escolar, de 5 a 6 de la tarda a: L'Espai-30 (Ateneu Sagrerenc), C. Hondures, 28-30, 08027-Barcelona

Informació als telèfons 669 073 051 o 652 796 618

 

Grup de voluntaris que participen en el programa que impulsa la Generalitat de Catalunya, per acompanyar als refugiats en la seva integració social i laboral.

Cor de cantaires amateurs atrets per la melodia, el ritme i l’expressió corporal del Gospel. Assagen cada dijous de 20 a 22 hores.

Projecte cultural per ampliar i consolidar les relacions socials entre els veïns del barri i fomentar l’intercanvi d’idees i coneixements.

Es fa el tercer dilluns de mes a les 19 hores a l'Espai 30.