Catalan Basque English French Galician Italian Portuguese Spanish
Estàs aquí:HomeQuè pots fer

Els socis

Amb les seves quotes fan possible disposar d'uns ingressos fixos que serveixen per a atendre les mínimes despeses de funcionament de l'associació i, juntament amb altres generacions de recursos (donacions, festivals, etc.), aconseguir, per exemple, fer arribar entre els anys 2013-2021 a les escoles del barri a prop de 9.000 euros/anuals, destinats a les famílies amb dificultats econòmiques que no poden fer front a les sortides pedagògiques, a la compra de material socialitzat, etc.

La quota de soci és voluntària, amb un mínim recomanat de 25 euros a l'any i amb la opció de diverses modalitats de pagament (anyal, trimestral o semestral).

Per a fer-se soci, s'ha d'omplir el full de subscripció i fer-lo arribar a La Sagrera es Mou, al correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Els voluntaris

La raó d'existir de La Sagrera es Mou és la mobilització i coordinació de persones voluntàries, que amb un esperit solidari estan disposades a treballar pels demés sense esperar res a canvi.

Aquesta implicació i compromís és el que permet tirar endavant totes i cadascuna de les iniciatives que emprenem i que són decidides per tota la gent que s'aplega al voltant de La Sagrera es Mou siguin socis, voluntaris o les dues coses a la vegada.

És el que ha fet possible per exemple, que en el temps d'existència i en diferents campanyes promogudes, s'hagin recollit gairebé 50 tones d'aliments que han estat lliurades immediatament al Rebost Solidari per la seva entrega a les famílies necessitades. 

Res seria possible sense la figura del voluntari. Tothom amb voluntat de ser-ho, pot donar un cop de mà a la Sagrera es Mou, per poc temps que tingui disponible. Sempre hi ha un lloc, un moment, una oportunitat per col•laborar. 

"Estimar els éssers humans és l’únic que fa que mereixi la pena viure, sense aquesta estimació, no vius"

Soren Kierkegaard               

T'animem a què facis aquest pas endavant com ja ha fet fins ara força gent.

Quan es va constituir La Sagrera es Mou, es tenia molt clar que no es volia que fos una associació convencional, amb els seus estatuts, junta, socis, assemblea, etc., sinó que es pensava en un sistema organitzatiu plenament obert, que fos com un veritable moviment on, d'una manera o altre, hi pogués convergir tothom que coincidís amb els nostres objectius: persones, col•lectius no necessàriament organitzats, altres entitats, serveis públics, etc.

En la mesura que hem anat desplegant la nostra feina i hem guanyat la confiança del nostre entorn, les col•laboracions han anat incrementant-se, just en la línia desitjada, amb iniciatives espontànies que ens han arribat a emocionar com les que esmentem seguidament:

  • L'AMPA de l'Escola Bressol del Parc de la Pegaso, ens va lliurar la recaptació del sorteig d'unes paneres solidàries que amb la col•laboració de diversos establiments i comerços de la zona van fer als voltants de Nadal del 2012-2013.
  • La Banda de Soul "Griselda & els Insoulvents" va organitzar al juny del 2013 un concert a l'Espai-30 de la Nau Ivanow a benefici de la nostra associació
  • L'Associació Mirada de Dona va muntar amb la nostra col•laboració el festival "Implica-t'hi" a benefici de les escoles del barri. Just per a aquest festival vàrem rebre plegats el "Premi a la Solidaritat i Cooperació Internacional" del Districte de Sant Andreu 2013, en la seva primera edició.
  • "El Festival StopDistopia" celebrat el 17 de maig de 2014, va destinar els guanys obtinguts a dues associacions: La Sagrera Es Mou (per a ajudar a les escoles) i l'Observatori DESC
  • La botiga Sagems Labor va preparar unes labors, les va rifar i ens va entregar tots els diners aconseguits
  • També ens han sorprès iniciatives com trobades d'antics amics que ens han lliurat el sobrant un cop passat els comptes de l'esdeveniment o celebració de les noces d'or o d'un bateig, on en lloc de rebre regals, van preferir demanar diners per destinar-los a la nostra associació.

Un autèntic reguitzell d'emocionant emprenedoria solidària, amb la qual hem aconseguit uns recursos econòmics que ens han permès gaudir d'una autonomia que fins ara ha fet possible que poguéssim atendre tot el que ens hem proposat.

Volem animar i engrescar a altres veïns i veïnes, entitats i col•lectius del barri, que des de les seves possibilitats i especificitats, impulsin iniciatives d'aquesta mena i facin possible l'obtenció d'uns recursos que serveixin per ajudar encara més, des de diferents vessants, a la gent més propera a nosaltres que ho esta passant malament i així fer  realitat el nom de la nostra Associació: La Sagrera es Mou, perquè no ho oblidem, La Sagrera ho som tots els que hi vivim i ens l'estimem.